Hoe vul je je maag? (Detoxen – deel 3)

Detoxen van je lichaam en geest (deel 3)

Je eetpatroon
Hoeveel moet je eten om je lichaam niet te belasten en toch genoeg binnen krijgen voor de ideale opnamen van de voeding in je bloed en weefsels?

Volgens Ayurveda is onze maag net zo groot als de kom die je met je handen vormt.
Het is interessant om te weten dat de maag in drie delen wordt opgedeeld door Ayurveda: een deel ervan (de helft) moet je vullen met vast voedsel; een tweede deel (een kwart) met vloeistoffen en een derde deel (een kwart) moet je vrij laten voor Vata. Vata betekent lucht of beweging. Ayurveda bedoelt hiermee dat een stukje van je maag leeg moet blijven. Deze kleine leegte wordt door je maag gebruikt om alle processen van de spijsvertering te laten gebeuren.  

Als je dit principe volgt en de juiste hoeveelheid voedsel tot je hebt genomen dan zul je geen zwaar gevoel of druk ervaren, na het eten, in je maag, aan de zijkanten van je borstkast, in je darmen of onderbuik. En je zult je zeker niet moe voelen.

Ayurveda adviseert, om bij de maaltijd, vochtig en warm voedsel tot je te nemen zoals soep of een klein beetje warm water of warme kruidenthee te gebruiken.

Maar! Drink geen koud water bij je maaltijd (koud water is sowieso te vermijden ook buiten de maaltijden). Dit verdunt je maagsappen en dooft het spijsverteringsvuur (Agni). Dit zou je spijsverteringsproces verpesten.

Als je op de goede manier je maag vult, dan zul je niet zo snel obstructie in je maag krijgen die verantwoordelijk is voor de vorming van onverteerd voedsel, dus van afvalstoffen. Zoals ik al vaker heb geschreven: afvalstoffen zijn de basis van ziekte!

Laat deze stof in je werken en als je hier van overtuigd bent pas dit ook toe.
Veel gezondheid toegewenst lieve mensen!

Namasté,
Silvia
🙏💚